Bergse Zwemkampioenschappen, Promotie WoodTstock, Waterpolo - De Krabben tegen de ZuidWestHoek, Matthäus Passion in de Gertrudis, en Dosko tegen De Valk; dat was zo'n beetje het traject dat onze fotograaf Niels Krebbekx dit weekend liep.

Het begon al met het spannende Open Bergse Zwemkampioenschappen. Het is natuurlijk prachtig om die kinderen zo te zien vechten voor de overwinning. Het was dan ook een zeer spannende middag waarbij de leerlingen van Toermalijn 1 aan het langste eind trokken en de wisselbeker mee naar huis mochten nemen. Met 21 teams en 123 deelnemende kinderen mag het evenement een sportief succes genoemd worden.

Onderweg door Bergen op Zoom liep Niels een delegatie van de organisatie van het WoodTstock spektakel tegen het lijf. Ze promoten het komende evenement dat op 16 maart in Gebouw T gehouden wordt. Er speelde een bandje bij de dikke Boom en ook Ko van de Ketterij was aanwezig om de promotie te ondersteunen.

Op zaterdag speelde ook het waterpolo team De Krabben 1 tegen Zuidwesthoek 1. Het was een spannende partij waarbij helaas De Krabben niet opgewassen waren tegen de Zuidwesthoek. De thuis spelende ploeg verloor dan ook met 5 - 7.

Zondag was Niels vroeg op touw. Het was al weer voor het tiende jaar dat de Rotaryclubs uit Bergen op Zoom de Matthäus Passion organiseerden in de Gertrudis kerk op de Grote Markt. Deze uitvoering vormde een afsluiting van 19 jaar Rotary Matthäus Passion, middels een bijzondere uitvoering met drie koren, zes topsolisten en het onvolprezen barokorkest Cappella Maria Barbara. Voor die liefhebber is het te hopen dat het Concertkoor het stokje overneemt, want de rotaryclubs hebben besloten dat dit een waardige afsluiter was van Rotary Mathhäus Passion.

Dan was er een grote kans voor DOSKO om zich toch weer bovenin te nestelen, en zich te revancheren  voor de verloren wedstrijd van vorige week. De Valk moest dan het slachtoffer worden. Helaas verliep het scenario niet zo. De Valk kwam al snel op een 0 - 2 voorsprong. Het leek allemaal beslist. Maar toen DOSKO alsnog de aansluitingstreffer maakte volgde er nog een interessante 20 minuten waarbij de Bergse ploeg alles uit de kast haalde. Het bleek niet genoeg, en met 8 punten achterstand en 1 wedstrijd meer gespeeld lijkt het gat onoverbrugbaar. DOSKO heeft nog tien wedstrijden te gaan, maar het moet dan hopen dat De Valk nog veel punten onderweg laat liggen. Dat zou volgende week kunnen gebeuren als de koploper tegen de nummer 3 Vlissingen op bezoek komt in Valkenswaard.

Beleef alles mee met de foto's van Niels.