Zo maar een maandagavond in De Schorre en 't Slik, maar wel een belangrijke voor beginnende bandjes die vanuit de popschool de eerste schreden op het pad van optredens, stress, moeilijk publiek, maar hopelijk van heel veel plezier, zetten. Rose Stroo is zo iemand, en ze stelt zich hier even voor: ‘Hallo, ik ben Rose Stroo. Graag deel ik mijn ervaringen bij de eerste podiumpresentatie van de CKB Popschool dit seizoen.  Ook wel  bekend als het debuut van Madhouse! Eén van de 15 bands die op maandag 19 november optraden op de poppodia van ’t Slik en de Schorre.
Ik ben dit jaar begonnen met de popschool en ik ben in een heel leuk bandje terecht gekomen! Madhouse zoals ik net al zei. Vanaf de eerste repetitie klonk het ergens naar en we hadden meteen heel veel ideeën voor nummers. We konden dan ook niet kiezen welke we bij het optreden moesten doen! Toen we erachter kwamen dat we als allerlaatste aan de beurt waren, werden we bang dat al het publiek tegen die tijd al weg was, maar het tegenovergestelde was waar! We hadden heel enthousiast publiek en daar werden wij nog enthousiaster van. Al bij de inzet van het eerste nummer was het een feestje! Het geluid was wel een beetje wennen in de Schorre, het is natuurlijk wel even anders als de oefenruimte, maar ik denk dat het ons optreden niet minder heeft gemaakt. Want wat was dat leuk om te doen! Muziek maken met hele goede bandleden en dan ook met een enthousiast publiek, ik kijk nu al uit naar het volgende optreden!
Ik kreeg veel leuke reacties nadien. Ook heb ik natuurlijk alle andere optredens gezien. De avond liep heel vlot, tegen verwachting in, er was altijd wel muziek en ik heb me geen moment verveeld. Ik vond het heel knap hoe alle bandjes na zo’n korte tijd zulke optredens neer kunnen zetten! Dat heb ik ook bij mijn bandje ervaren, we konden snel al écht muziek maken. Er was veel publiek en het was heel gezellig. Leuk om te zien dat iedereen op het podium echt lol had in het muziek maken. Ik vond het een hele geslaagde avond! Ook wil ik even de aandacht vestigen op onze bandcoach Kees die altijd heel veel enthousiasme en ideeën in de groep brengt. En ik ben heel blij met mijn bandleden, dit is namelijk nog maar het begin van Madhouse!’

Rose Stroo is sinds kort toetsenist/zangeres bij de CKB Popschool. Haar eerste optreden met Madhouse (op de foto de andere zangeres) sloeg in als een bom. Heb publiek ging uit zijn dak. De bandleden waren zo enthousiast dat ze spontaan een toegift gaven. Naast Madhouse zijn er dit seizoen nog 14 popbands met in totaal 80 cursisten. Op maandag 4 februari is de 2e presentatie op de poppodia van ’t Slik en de Schorre. Daarna maken de bands samen een CD die ze aan het eind van het seizoen live presenteren op het grote podium van Gebouw-T.