Vrijdagavond 30 november belooft het weer druk te worden op de Grote Markt te Bergen op Zoom. Om 19:00 uur namelijk zullen er zich weer veel kinderen verzamelen die samen met hun ouders de Sint zullen volgen in een bonte tocht door de binnenstad.

Het heeft een tijdje aan belangstelling gemankeerd, maar de laatste jaren is er weer voldoende animo voor deze interessante leuke tocht. En dat is maar goed ook. Want zeg nu zelf eens, wanneer maak je als kind nu mee dat je heerlijk met de Sint op een avondwandeling kunt? En dat is nu het leuke dat weer veel kinderen willen beleven. De ouders zijn de klos deze avond. Want als alle kinderen van Bergen deze tocht willen meemaken, dan moet je zelf ook wel mee. Het is altijd weer een pracht zicht als je zelfs de kleintjes, die nog in de kinderwagen zitten, met glinsterende ogen hun lampion vasthouden. Als je dan op het bordes van het oude gemeentehuis staat en je ziet de stoet vertrekken dan is dit toch wel een mooi toneelspel dat zich voor je ogen afspeelt. En als altijd zijn het weer de Bergse dweilbandjes die meelopen en voor de nodige ambiance zorgen. Sint zit als altijd op zijn paard, maar de Pieten verspreiden zich in het lint van mensen en nemen de kleintjes ter hand. Zo gaat de massa mensen op pad door de Bergse binnenstad, liedjes zingend, tot ze om 20:00 uur op het Thaliaplein voor een geweldige apotheose zullen zorgen. Kruis deze dag aan in je agenda, want je mag hem niet missen hoor!

Pak je mooiste lampion

Een kleurrijk lint van dik ingepakte kinderen die allemaal een prachtige lamiopn vasthouden. De dansende rij van lichtjes zorgen voor een speciaal zicht. Kleedt je dik aan kinderen, en dan de koude van deze tijd van het jaar niet meer deren. En deze avond mag je ook wat langer opblijven, want je bent immers met de Sint en de Pieten op pad.