De commissie Sportverkiezingen Bergen op Zoom heeft tijdens een bijeenkomst twaalf sporters en sportverenigingen genomineerd die in aanmerking komen voor een sporttitel. De namen van de winnaars worden op donderdag, 20 december bekend gemaakt tijdens de Rabo Sportverkiezingen 2012 in Gebouw-T aan het Wilhelminaveld. De zes leden van de commissie moesten een keuze maken uit 29 aanmeldingen. Voor de titel sportman worden voorgedragen: judoka Peter Goossens, marathonloper Ralf Preibisch en kanovaarder Bas Wesselink. Voor de titel bij de vrouwen zijn genomineerd:  atlete Dominique Gommers,  rolschaatsster Sylvia Pistorius en powerliftster Maaike de Vries. Bij de sportploegen viel de keuze op de eerste teams van S.V DOSKO en RKSV Halsteren en het katateam van judovereniging Shintai met Peter Goossens en Hans van Raak. Voor de Christ van Wijk-aanmoedigingsprijs komen in aanmerking: Jeu-de-Bouler Wessel Geertse, atlete Annika Reuvers en honkballer Robert de Winter.

Voorzitter Loes Franken:"De commissie is bijzonder blij met het groot aantal aanmeldingen dat is binnengekomen. Het belooft op 20 december spannend te worden voor de genomineerden, want een nominatie staat nog niet bij voorbaat garant voor een titel."  Tijdens de bijeenkomst, die om 20.00 uur begint, worden ook de namen bekendgemaakt van de seniorsporter en de sportvrijwilliger van 2012.

Na een toost op de winnaars wordt een afterparty gehouden met een mini concert van Rachel Jansen. De Rabo Sportverkiezingen Bergen op Zoom zijn gratis toegankelijk. De avond duurt tot ongeveer 23.00 uur.