Al in 1996 was hij op het Beurspleintje beland, precies in het hoekje. Daar komt ook de naam ‘Sjonnie’ vandaan omdat hij een keer al ’t personeel het haar blond liet verven. Sindsdien komt die naam nog steeds terug.

Momenteel zit hij al weer twaalf en een half jaar op het hoekje van ’t Beurspleintje met de Moeregrebstraat, om precies te zijn 28 november. Iedereen kent Ger en Carla inmiddels. Ze zijn een vertrouwd stel dat al veel klanten heeft ontvangen, en behouden. “Het leuke is dat er momenteel van die kleine apen binnenkomen met hun vriendinnetje wiens ouders ik heb leren kennen toen ze haast dezelfde leeftijd hadden. En dat is dan leuk als je verschillende generaties tot je publiek mag rekenen”. Ger is inmiddels de langstzittende ondernemer van het Beurspleintje en heeft al veel zien veranderen. Maar bovenal is hij trots op het plein. “Dit is het mooiste plein van Bergen op Zoom. Omdat het kleinschaliger is dan andere grote pleinen heeft het zijn eigen intimiteit, met natuurlijk de oude gebouwen als entourage”. Als ik zo eens naar buiten kijkt vormt het Markiezenhof natuurlijk een uniek decor. “Maar ook met het nieuwe hotel, de lindebomen; het plein is echt mooi veranderd. Alleen zouden we het in z’n geheel moeten draaien, dan heb ik namelijk meer zon”, lacht Ger. Dan heeft hij het over het ‘ons kent ons’ gevoel dat mede gevoed wordt door de goede ondernemersvereniging die het plein kent. “Zie het maar als een vertrouwd familiegevoel, want we werken goed samen en het is leuk om hier te werken”. Dat familiegevoel wordt trouwens driftig uitgebouwd want inmiddels is ook zoon Ries al werkzaam in de zaak. Dat niet alleen, ook schoondochter Claudia werkt er en is inmiddels al een vertrouwd gezicht voor de klanten. “Hier hou ik het nog lang vol”, klinkt Ger tevreden. Het is hem aan te zien dat hij zich hier lekker voelt. Hij komt weliswaar niet uit Bergen maar heeft hier inmiddels meer dan zijn stek gevonden. “Het is een erg fijne stad waar enorm veel te doen is. Het contact met de gasten is ook erg prettig en ik kan echt zeggen ‘ik heb  het hier zwaar naar me zin’. Het leuke is ook dat mijn publiek enorm gevarieerd is; het gaat van jong tot oud en ik krijg dus hier verschillende generaties over de  vloer. En de meesten blijven terugkomen”. En dat nu al weer 12,5 jaar lang op dit hoekje van het gezelligste pleintje van Bergen.

Muziek en muzikanten

Al vanaf z’n eerste jaren in Bergen op Zoom heeft Ger veel ruimte gegeven aan bandjes. En nu nog steeds zie je bijna altijd wel muzikanten binnen of op het terras in de zomer. Namen als Willemijn Verkaik, Rob de Groot, Herman Bierhuizen, Debby en Sascha, Maxim, Jean-Paul Heck of Marijn van de Branden; ze blijven allemaal terugkomen voor hun natje en droogje.