De Sint heeft een dringende boodschap gestuurd naar Bergen op Zoom:”Zeg tegen alle kinderen van de héééle regio dat ik een afspraak met ze wil; aanstaande zaterdag 17 november verwacht ik ze allemaal aan de Loswal in de Bergse haven om 13:30 uur”.

Sja, en als de enige echte Sint Nicolaas zo’n boodschap stuurt dan is het onze taak van de krant om er voor te zorgen dat zoveel mogelijk kreukeltjes uit Bergen op Zoom dit ook weten. Dus, meisjes en jongens, trek je papa en mama maar aan de oren en zeg dat ze bijtijds met de jassen klaar staan. Zorg ook voor lekkere stevige schoentjes of laarsjes, en doe gelijk maar een dikke sjaal rond. Het kan immers behoorlijk koud zijn zo dicht bij het water. Enne, hebben jullie al de liedjes gerepeteerd, want de Sint wil natuurlijk al van verre horen dat we op hem wachten. Het is de bedoeling dat de boot om 13:30 uur aanlegt aan de loswal. Maar als je een goed plekje wilt hebben moet je er al eerder zijn hoor. En ik heb vernomen dat al er al enkele pieten in het land zijn. Die zullen samen met ons op de Sint wachten. Uit betrouwbare bron heb ik ook vernomen dat er weer een aantal leutige bandjes aanwezig zijn, die samen met ons alle liedjes zullen blazen en zingen. Dan blijven we gelijk warm, dus dat is mooi meegenomen. Als de Sint dan eindelijk weer voet aan Bergse wal gezet heeft kunnen we hem mooi begeleiden als hij naar de Grote Markt van Bergen op Zoom trekt.

Nog een afspraak

Op de Grote Markt heeft de Sint namelijk nog een afspraak, en wel met onze eigen burgemeester Polman. Die afspraak staat om 15:00 uur bij ’t Stadhuis. En zou het niet mooi zijn als we met z’n allen in één grote stoet van de haven naar de Grote Markt lopen? Dus zijn jullie er allemaal bij?

Zo zag het er vorig jaar uit. Was jij er toen bij?