Het is alweer ruim enkele maanden geleden dat het toeval hen elkaar deed ontmoeten op Facebook. Een ontmoeting die leidde tot een bijzondere muzikale ontknoping.

“Sonn, we hebben echt iets speciaals. Zaterdagavond 17 november hebben we in het kader van ons jubileumjaar een heuse Gypsy Night, en de muziek is werkelijk een pareltje”, Els klonk wel heel enthousiast toen ze me dit vertelde. Ik moest daar absoluut meer van weten want zo’n ontmoeting op facebook intrigeerde mij. Angelo van Gastel, of wel Angesz, is een Spaanstalige zanger die op zoek was naar een gitarist die hem perfect aan zou vullen op de stijl van de echte zigeunermuziek. Dat kwam goed uit, want Remko Willems, of wel Diego, was juist op zoek naar die zanger die perfect zou samen smelten met zijn instrumentale muziek op gitaar. Eenmaal samengekomen bleek het een gouden duo, en het repertoire viel als puzzelstukjes in elkaar. Toen ze ook nog eens twee extra gitaristen, een drummer en een bassist toevoegden ontstond er een band voor wie de wereld open ligt. Als publiek kun je van vlammende spaanse muziek genieten, maar ook van de dromerige zigeunermuziek alsof je bij het kampvuur zit. Passionele jachtige klanken afgewisseld door de kabbelende klanken van emotie. Door alles heen hoor je de passie voor de muziek, en de muzikale klik die de rasartiesten hebben. Het belooft dan ook inderdaad een spannende maar vooral aangename avond te worden daar in De Kroon. Een waar eerbetoon aan alweer 200 jaar heerlijke Tapperij.

Doorgewinterde muzikanten

Diego heeft tot in de VS getoerd met ‘La Maison Du Swing, een Gypsy Music Trio. Angesz heeft zelfs in de top 40 en top 100 gestaan met zijn zomerhit ‘Bonita’.  Daarnaast kunnen beide mannen nog heel wat muzikale lauweren aandragen. Deze dorgewinterde rasartiesten zullen dus zeker de Koorn doen ontvlammen, en daar moet je dus bijzijn.