Een aantal jaren geleden werd het nog ‘smartlappenavond’ genoemd. De één vond het prachtig, de ander te afschuwelijk voor woorden. Toch moet je altijd waardering en respect opbrengen voor de passie en de inzet van alle deelnemers.

Op de website van StaBoz kunnen we lezen dat zaterdag 3 november de Bergse binnenstad weer heel wat aanloop verwacht van mensen die de diverse horecagelegenheden afstruinen op zoek naar muzikaal vuurwerk. Stichting Activiteiten Bergen op Zoom is de organisator van dit bal van herkenning. Het levenslied staat deze avond centraal en er zullen verschillende acts optreden. Er zijn een tiental horecagelegenheden die zich achter het initiatief van StaBoz geschaard hebben. Echter, er zijn ook gelegenheden die hun eigen plan trekken en het publiek een alternatief voorschotelen. Zo zal er weer veel te doen zijn in de binnenstad. Veel mensen denken bij smartlappen of wel het levenslied aan koren die vol overgave de liederen de zaal in ‘blèren’. Dit doet echter tekort aan de kwaliteit die de meeste hedendaagse oren tentoon spreiden. Ook de manier waarop ze hun eigen stempel op de nummers brengen is dikwijls verrassend. Zo zijn er ook andere acts die het levenslied een hele andere dimensie geven. Uit het verleden kennen we nog de Sperties, maar ook een band als One Day Flies kan er wat van. Welke act we als publiek ook voorgeschoteld krijgen, we kunnen er zeker van zijn dat we weer uit volle borst mee kunnen zingen. Dat maakt zo’n avond ook leuk voor het publiek omdat je er dikwijls bij betrokken wordt. Marijn van ’t Slik is erg enthousiast:”Natuurlijk doen wij ook dit jaar weer mee. Het is een stikgezellige avond en onze klanten genieten er volop van”. Dit jaar presenteert hij ‘Nederlandse Gekheid op een stokske uit Grootmoeders tijd’.  Verder is een koor als Lieverlee natuurlijk ook weer van de partij. Zij zullen in De Bourgondiër hun opwachting maken. Ook Stadstaveerne Thalia is vanouds een plek waar je heen kunt op dit soort avonden. Dit jaar kunnen we op pad om mee te zingen met Snot & Kwiel. Het Zwijnshoofd heeft ons dit jaar iets bijzonders te bieden: Voices in Harmony. Het is een gezelschap, heren en dames, die zonder begeleiding van instrumenten hun ding doen; a capella dus! Dubbel en Dwars zit in De Mortier en De Oosterwaal presenteert Lappe en Gare. Bij De Saeck kunnen we terecht voor De Fluweeltjes. Het Provoosthuis is het podium voor de band ‘Zuminese’. Kijk op www.bozinbeeld.nl voor nog meer info.

Enthousiaste deelnemers

Niet alleen het publiek kijkt uit naar deze bijzondere avond. Het zijn met name ook de deelnemers die al lang halsreikend uitkijken naar deze datum. Er wordt lang tevoren al hard gewerkt in de oefenruimten want dit is voor velen weer het podium om hun kunsten te tonen. Ze brengen ook vaak een behoorlijk eigen publiek op de been. Vandaar dat deze avond altijd veel volk lokt.