Connie Musters was één van de oprichtsters van het Bergse koor ‘BeKoor’. Al eerder wist ze van alles over het koor te vertellen. Toen ik dan ook vernam van een bijzondere middag genaamd  ‘Een BeKoorlijk Bergse Belevenis’ wist ik dat ik haar moest bellen.

“Het idee zat al lang in mijn hoofd; een speciale middag die iets biedt voor zowel jong als oud. Het moest een echte belevenis worden”. Connie is er duidelijk in. Ze legt de lat duidelijk hoog in alles wat ze zich voorneemt. “Toen we in gesprek kwamen met Cees van Broekhoven van CKB De Maagd werden de contouren pas echt helemaal duidelijk”. Connie praat over een serieus evenement, met tal van deelnemers van grote naam en allure. Zo doet het Internationaal Vrouwen Theater ook mee. BeKoor zal het lied ‘Geef me je hand’ ten gehore brengen, waarna het ‘IVT’ dit in allerlei talen brengt. Ook hier zal multimedia een danige duit in het zakje doen. Vanuit het thema 800 jaar stad worden een groot aantal Bergse elementen muzikaal samengebracht: Een historische stad, een jonge stad, een multiculturele stad, een stad van stoet en spel ...... Special guests zoals Paul Asselbergs, het St. Sebastiaans gilde, leerlingen van het CKB en Toontje en Marieke worden ten tonele gevoerd. “Het lijkt me echt een feestje, en als ik het scenario zo eens bekijk denk ik echt ‘Wow’”, aldus Connie. Inmiddels zijn alle betrokkenen al meer dan een half jaar met de voorbereidingen bezig. Want ook hier geldt het motto: ‘Als je iets doet, doe het dan goed’! Het publiek mag echt iets groots verwachten. Niet alleen krijgt het een geweldige after party aangeboden, maar er is voor echte Bergse hapjes gezorgd en er is alles aan gedaan om de entourage zo groots mogelijk te maken. Zo wordt je als bezoeker hartelijk verwelkomd door mensen van De Maagd, en leidt een rode loper je naar de ingang van het theater. Omdat het geheel ook gelinkt is naar 800 jaar stad keren deze elementen ook terug in bij voorbeeld de bijdragen van Paul Asselbergs, maar ook door de inzet van het Sint Sebastiaans Gilde waardoor het geheel een extra dimensie krijgt. Het wordt absoluut een samensmelting van veel talenten, van jonge en oudere deelnemers, en met veel verrassende wendingen. De middag zal snel voorbij trekken door zoveel indrukken. Als publiek worden we weer ontzettend verwend met alles wat Bergen en BeKoor maar te bieden hebben.

Kom je ook genieten van muziek, ansjovis, gedichten, asperges met ham, visueel spektakel, 800 jaar stad? Zorg dan dat je tijdig je kaartjes hebt. Voor de prijs hoef je het beslist niet te laten! Bezoek de sites www.demaagd.nl of www.bekoor.nl of loop even langs de kassa’s van het VVV, De Maagd of het CKB zelf.