×

Waarschuwing

JFolder: :files: Pad is geen map. Pad: /srv/home/bozinbeeldnl/domains/bozinbeeld.nl/htdocs/www/images/20120915bergsturnen
×

Opmerking

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder:

In het najaar van 2010 werd door de gemeente Bergen op Zoom de eerste  Bergse sportconferentie georganiseerd. Op deze sportconferentie spraken dhr. Joni Frank (toenmalig voorzitter van turn-en jazzvereniging UdI) en Peter Dogge (secretaris van turn- en jazzdansvereniging Genie) elkaar informeel. Zou het handig zijn om eens met de besturen van Genie en UdI samen te zitten om te bekijken of we elkaar aan kunnen vullen c.q. samen kunnen werken?

Al in het eerste gesprek tussen beide verenigingen kwam men tot de slotsom dat het heel goed mogelijk is om als turnverenigingen nauw samen te gaan werken, zonder de eigen identiteit te verliezen. Bij deze gesprekken werden daarna ook gym- en turnvereniging St. Martinus en Bergse Turn & Sportvereniging ( BTS ) betrokken.  In een aantal ontspannen, maar zeer constructieve vergaderingen werd op papier gezet wat het doel van de samenwerking zou zijn, onder welke voorwaarden en wat de intentie zou zijn van de samenwerking.

Op 4 juni jongstleden was het zover; in het bijzijn van de besturen van alle 4 de verenigingen, een vertegenwoordiging van de gemeente Bergen op Zoom en de regioconsulent van de KNGU werd de intentieverklaring tot samenwerken getekend.

DOEL VAN DE SAMENWERKING

*nauw gaan samenwerken, waarbij de eigen identiteit en zelfstandigheid van de vier verenigingen behouden blijft.

*een middel om te komen tot een professionelere aanpak van het verenigingswerk waardoor de toekomst van de verenigingen wordt gewaarborgd.

* een beter en breder aanbod van sport en beweging aan alle leeftijdscategorieën, maar in het bijzonder aan de jeugd.

* een verhoging van de kwaliteit op het gebied van verenigingsmanagement, deskundigheid, dienstverlening, ledenbinding en ledenbehoud binnen de aangesloten verenigingen.


Als eerste zichtbare activiteit naar de Bergse bevolking toe wordt in herfstvakantie, op vrijdag 19 oktober, een gezamenlijke  sportinstuif georganiseerd in Sporthal De Boulevard. Op deze sportinstuif worden veel kinderen verwacht die ongedwongen een middag lekker kunnen gymmen of, als ze het al een beetje beheersen, turnen. Maar de hoofdzaak is “ lekker, ongedwongen bewegen ”!

Ook wordt weer gesproken over het opnieuw opstarten van de Bergse Turnkampioenschappen, een turnwedstrijd die in het verleden jaarlijks werd gehouden.

{gallery}20120915bergsturnen{/gallery}