‘Help team Mark4Ralph met de eindsprint’  Zondagochtend vroeg vond het startschot van de zevende editie van Duchenne Heroes plaats. Honderden fietsers en vrijwilligers trotseerden de ochtendkou om zich in te zetten op de fiets of achter de schermen. Duchenne Heroes is zevenhonderd kilometer mountainbiken om geld in te zamelen voor onderzoek naar de dodelijke spierziekte Duchenne. Team Mark4Ralph is één van de deelnemers en kan hulp gebruiken bij de eindsprint!

Het team uit Bergen op Zoom stond tot voor kort op de eerste plaats in de ‘competitie’ om geld in te zamelen voor onderzoek naar de spierziekte. Inmiddels is de ploeg afgezakt naar een noemenswaardige tweede plaats en daar willen de leden het niet bij laten zitten.

Mark4Ralph zet zich in voor Duchenne patient Ralph Franken én onderzoek in zijn algemeenheid naar de ziekte. Het afgelopen jaar werden er diverse acties georganiseerd zoals Swimming4Duchenne en een dansmarathon van Genie door de Bergse binnenstad. Dat bracht, samen met het geld van de vele sponsoren, particulieren én acties, tot nu toe 14.380.84 euro in het laatje. Met alleen geld inzamelen komt het team er echter niet, er moet ook gereden worden.

Inmiddels is team Mark4Ralph mountainbiker Mark Verwijs daadwerkelijk aan de slag gegaan. Per dag rijdt hij op de mountainbike zo’n honderd kilometer door bossen en beekjes, over paden en door vier landen, om zaterdag in Nijmegen te finishen. Ook zijn andere teamgenoten zijn de komende dagen druk bezet met het op- en afbouwen van het kamp en de bijbehorende taken. Tijd om geld in te zamelen is er dus niet.

Daarom hoopt team Mark4Ralph op de nodige bijdrages vanuit sympathisanten. Natuurlijk met als belangrijkste doel geld in te zamelen voor de vreselijke spierziekte Duchenne, maar stiekem ook om nog terug te komen op de eerste plek. Winst voor Mark4Ralph is ook winst voor het goede doel. Hoe meer geld er binnenkomt, deste groter de kans op het vinden van een medicijn. Al bijdrages gaan dan ook direct naar het Duchenne Parents Project die alle middel aan wendt in het belang van patiënten met Duchenne.

Mark Verwijs en zijn team kunnen alle bijdrages gebruiken. Naast morele steun zijn (kleine) geldbedragen welkom via www.mark4ralph.nl. De ‘sponsor nu button’ komt direct uit op de site van Duchenne Heroes uit, waar de sponsoring wordt verwerkt. Help Mark4Ralph met de financiële eindsprint en help Duchenne de wereld uit.  Of zoals de renners zeggen ’ Trap samen met ons Duchenne de wereld de uit!!!’

Mark4Ralph finisht samen met vele andere teams komende zaterdag in Nijmegen. Meer info over alle teams, de route, het doel én de finish via www.duchenneheroes.nl.