Beiers feest in Bergen op Zoom. In Bergen op Zoom is het al een hele zomerperiode hartstikke druk met evenementen. Je vraagt je dan ook af of de Bergenaar wel zit te wachten op nog zo’n feestje?

Het antwoord is volmondig ja! Vrijdag 5 oktober en zaterdag 6 oktober staat het eerste Bergse Oktoberfest gepland. De organisatie is helemaal rond, en de kaarten voor de zaterdag zijn al helemaal uitverkocht. Ook voor de vrijdag loopt het storm. Wat staat er dan te gebeuren? “Het Oktoberfest, is een van oorsprong Duits bierfeest, dat gezien de locatie omgedoopt is tot: BoZtoberfest. Het originele Oktoberfest , groots en beroemd in Duitsland en ver daarbuiten, trekt vele tienduizenden bezoekers. De laatste jaren verspreidt het feest zich als een olievlek verder over Europa. Het kan dan ook niet anders, dan dat in het feestjaar “800jaar Stad”, ook Bergen op Zoom haar eigen Oktoberfest heeft”, aldus de organisatie. Er komt een joekel van een tent op de Grote Markt te staan met daarin lange rijen tafels en banken. Denk aan appetijtelijke serveersters in Dirndles en barkeepers in Lederhosen. Daarnaast de ‘Bratwïrsten und Sauerkraut’, en natuurlijk veel bier. Daarbij veel live muziek en je kunt uit volle borst meezingen met de Schlagers. In no time zal elke bezoeker zich in het zuid Duitse wanen waar de gezelligheid de hele avond lang duurt. Neem een kijkje op www.boztoberfest.nl of neem contact op met de Bergse Ondernemers Club die het geheel organiseert.

Elke bezoeker zal zich aangenaam kunnen verbazen aan de Beierische klederdracht. Maar ook zul je onderhouden worden door grote namen als ‘Die Tolle Leute’, of ‘Dieter Koblenz’. Bergen op Zoom zal deze avonden echt de Zuidduitse toer opgaan. Het kan niet anders of dit wordt de geboorte van weer zo’n heerlijk Bergs evenement.

Tijdens de Krabbenfoor waren er maar genoeg mensen die zich graag wilden laten fotograferen met de mooie dames van het BoZtoberfest, zo ook de Heer Ton Linssen