Thema van dit jaar: Aardappelen. Deze 2e zondag van september is het weer tijd voor het jaarlijkse evenement Woensdrechtse Boerendag.

Het boerenleven staat hier centraal. Niet vreemd natuurlijk als je weet dat Brabant, en zeker ook West Brabant daar voornamelijk op aangewezen waren. Maar deze dag biedt zoveel meer. Behalve dat je terug duikt in de geschiedenis (zo kun je ook hier van oude tractoren en dergelijke genieten), er veel attracties te vinden zijn, en er veel live muziek en dans is, wordt er ook altijd een thema gekozen. Dit jaar is het thema: aardappelen, en alle producten die hier van af te leiden zijn. Voor de hele vroege vogels is er een heus boerenontbijt van 08:00 uur tot 11:45 uur. De officiële opening deze dag is 10:00 uur. Kom gerust langs en geniet van de oude tractoren, nieuwe en oude werktuigen, de vele kraampjes, het bekende natje en droogje natuurlijk, maar ook van de dansgroepen en de live muziek. Voor de dierenliefhebbers is er een paardenshow, zijn er allerlei kleine dieren te zien, en kun je zelfs genieten van een uilenshow. Breng gerust de kleine kroost mee want vooral voor de kleintjes is er weel te zien en te doen. En als je dat nog niet genoeg  vindt,....  er is nog veel meer, maar dat moet je zelf maar eens komen ervaren op zondag 9 september aan de Reimerswaalweg / Antwerpsestraatweg / Korteven, ter hoogte van Dingemans Trucks.

Er wordt al wel goed reclame voor gemaakt, namelijk neem maar eens een kijkje ter hoogte van de eerste rotonde aan Korteven, aan de rechterkant als je de oude Zeeuwse weg oprijdt.